Sastojci:

Broj porcija:2

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Oljuštite krompir i isecite ga na tanke kolutove. Crni i beli luk sitno iseckajte, a tikvicu takođe isecite na tanke kolutove.

KORAK 2

Na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa dodajte krompir i crni luk. Pržite ih oko 10 minuta, povremeno mešajući, dok krompir ne postane mekan, ali ne potpuno pržen. Zatim dodajte beli luk i tikvicu, pržite sve zajedno još 5 minuta dok tikvica omekša.

KORAK 3

U većoj činiji umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera. Kada su povrće i krompir gotovi, pažljivo ih umešajte u smesu sa jajima. Vratite sve u tiganj na srednje nisku vatru. Lagano kuvajte 8-10 minuta, dok donji deo tortilje ne postane zlatno-smeđ, a gornji deo počne da se steže.

KORAK 4

Kada tortilja bude gotovo gotova, preokrenite je pomoću tanjira ili poklopca i vratite u tiganj da se peče još 3-5 minuta sa druge strane, dok tortilja ne postane čvrsta i ravnomerno pečena sa obe strane. Kada je gotova, prebacite tortilju na tanjir, isecite na parčiće i poslužite toplu ili hladnu.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: