Na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa dodajte krompir i crni luk. Pržite ih oko 10 minuta, povremeno mešajući, dok krompir ne postane mekan, ali ne potpuno pržen. Zatim dodajte beli luk i tikvicu, pržite sve zajedno još 5 minuta dok tikvica omekša.
U većoj činiji umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera. Kada su povrće i krompir gotovi, pažljivo ih umešajte u smesu sa jajima. Vratite sve u tiganj na srednje nisku vatru. Lagano kuvajte 8-10 minuta, dok donji deo tortilje ne postane zlatno-smeđ, a gornji deo počne da se steže.
Kada tortilja bude gotovo gotova, preokrenite je pomoću tanjira ili poklopca i vratite u tiganj da se peče još 3-5 minuta sa druge strane, dok tortilja ne postane čvrsta i ravnomerno pečena sa obe strane. Kada je gotova, prebacite tortilju na tanjir, isecite na parčiće i poslužite toplu ili hladnu.