Sastojci:

Broj porcija:1

SOS:

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Pileće grudi presecite po sredini i napravite “džep”. U njega stavite pečenicu i žuti sir po izboru (trapist, edamer, gauda, kačkavalj).

KORAK 2

Začinite piletinu začinima po ukusu (bosiljak, origano, kari, kurkuma, čili) i po želji premažite senfom.

KORAK 3

Zatvorite džep čačkalicama i pecite piletinu u tiganju na nekoliko kapi ulja, 10-ak minuta sa svake strane.

KORAK 4

Premestite piletinu na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 180°C još 10 minuta, kako biste bili sigurni da je piletina skroz pečena. Ako ne koristite rernu, pazite da piletina bude potpuno pečena u tiganju.

KORAK 5

Za sos, u tiganju otopite niskomasni sir (Pilos Light Cream Spread ili sličan) i žuti sir, mešajući 2-3 minuta dok ne postane kremast.

KORAK 6

Prelijte sos preko piletine i poslužite uz povrće po izboru.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: