Sastojci:

Broj porcija:2

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Zagrejte rernu na 200°C. Prepolovite patlidžan po dužini, stavite ga na pleh s papirom za pečenje i pecite 25–30 minuta.

KORAK 2

Kašikom izvadite meso patlidžana, ostavljajući tanku koru. Iseckajte meso i ostavite sa strane.

KORAK 3

Na zagrejanom tiganju propržite crni i beli luk 2–3 minuta.

KORAK 4

Dodajte iseckano meso patlidžana, posolite, pobiberite i kuvajte još 5 minuta.

KORAK 5

Dodajte začine i pržite još 2–3 minuta, po potrebi dodajući vodu.

KORAK 6

Umešajte peršun, sklonite s vatre, pa dodajte leblebije, tahini i sok od limuna. Dobro promešajte i začinite po ukusu.

KORAK 7

Napunite izdubljene patlidžane smesom i poslužite sa seckanim peršunom.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: