Sastojci:

Broj porcija:6

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Zagrejte rernu na 230°C i premažite posudu otpornu na toplotu sa 1 kašičicom maslinovog ulja.

KORAK 2

Svaki pileći file presecite po dužini na pola, zatim ih stavite na dasku i prekrijte plastičnom folijom. Koristeći čekić za meso, istanjite pileće filete na debljinu od 1,5 cm. Ostavite sa strane.

KORAK 3

U velikoj činiji pomešajte prezle, parmezan, beli luk u prahu i so. U srednjoj činiji umutite jaje. Svaki komad piletine prvo umočite u umućeno jaje, otresajući višak, a zatim u smesu s prezlama, oblažući ravnomerno.

KORAK 4

Zagrejte ½ kašike maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje niskoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 3-4 minuta sa svake strane dok ne postane zlatno smeđa. Između prženja svakog komada obrišite tiganj kako biste uklonili zapečene delove i nastavili sa prženjem preostalih komada.

KORAK 5

Prebacite piletinu u pripremljenu posudu za pečenje. Prelijte svaki komad marinara sosom i pospite rendanom mocarelom.

KORAK 6

Pecite piletinu u rerni približno 7 minuta, ili dok se mocarela ne otopi i piletina ne bude potpuno pečena. Pospite svežim seckanim bosiljkom i poslužite odmah.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: