Uštipci iz friteze sa kukuruzom i tikvicama

352kcal

Sastojci:

Broj porcija:3

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Narendajte tikvicu i prebacite je na kuhinjsku krpu. Umotajte tikvicu u krpu i istisnite što je moguće više vode. Zatim stavite tikvicu u veliku činiju.

KORAK 2

Dodajte kukuruz, parmezan, crni luk, beli luk, peršun, bosiljak, origano, so, biber, papriku i umućena jaja u činiju i dobro promešajte.

KORAK 3

Dodajte brašno i prašak za pecivo u smesu, pa mešajte dok se sve ne sjedini. Ako je smesa previše mokra, dodajte još malo brašna. Što su tikvice suvlje, manje brašna će biti potrebno.

KORAK 4

Oblikujte 12 pljeskavica jednake veličine. Poređajte pljeskavice na tacnu i stavite ih u zamrzivač na 5-8 minuta kako bi se malo stegla smesa. U međuvremenu, zagrejte fritezu na vrući vazduh na 180°C.

KORAK 5

Pljeskavice pecite u fritezi u jednom sloju, u više tura. Pecite 6 minuta, zatim ih okrenite i nastavite s pečenjem još 6-8 minuta, dok ne postanu zlatne. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: