Sastojci:

Broj porcija:6

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Kuvajte kinou u povrćnom bujonu dok ne upije svu tečnost, oko 15 minuta. Ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim je promešajte viljuškom da postane rastresita.

KORAK 2

Zagrejte rernu na 200°C. Prepolovite paprike i poređajte ih u pleh, sa presečenom stranom nagore. Dodajte malo vode na dno pleha kako bi paprike ostale sočne tokom pečenja.

KORAK 3

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i propržite crni luk oko 2-3 minuta dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut dok ne zamiriše.

KORAK 4

Umešajte skuvanu kinou, paradajz, kukuruz, crveni pasulj, kumin, papriku, so i biber. Kuvajte sve zajedno oko 5 minuta dok se ukusi ne sjedine.

KORAK 5

Punite paprike pripremljenom smesom i pospite ih rendanim veganskim sirom.

KORAK 6

Pecite nepokrivene u rerni 30-35 minuta, dok paprike ne omekšaju.Izvadite iz rerne, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: