Sastojci:

Broj porcija:4

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Tunjevinu iz konzerve dobro ocediti od tečnosti i staviti u veću činiju. Dodati posni majonez, sitno seckani peršun, prezle i senf. Posoliti i pobiberiti po ukusu, ali paziti jer je tunjevina već slana.

KORAK 2

Sve sastojke dobro promešati dok se ne dobije kompaktna smesa. Podeliti na četiri jednaka dela i oblikovati pljeskavice srednje veličine, tako da budu čvrste i ne raspadaju se.

KORAK 3

U tiganju zagrejati malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Pržiti pljeskavice oko 3-4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i blago hrskavu teksturu.

KORAK 4

Poslužiti toplo uz prilog po izboru, poput sveže salate, humusa ili pečenog povrća.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: