Sastojci:

Broj porcija:4

PILETINA:

BATAT:

SALATA:

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Mariniranje piletine: U velikoj činiji pomešajte sve začine za piletinu, paradajz pire i maslinovo ulje dok ne dobijete homogenu smesu. Stavite pileće filete u činiju i dobro ih premažite začinskom marinadom. Pokrijte činiju i ostavite u frižideru da se marinira 1 sat.

KORAK 2

Zagrejte rernu na 200°C. Prebacite piletinu u posudu otpornu na toplotu i pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, dok ne bude potpuno pečena.

KORAK 3

Dok se piletina peče, oljuštite batat, isecite ga na komade i stavite u veliki lonac. Prelijte vodom i zagrejte do ključanja. Smanjite vatru i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša, oko 18-20 minuta. Procedite batat i vratite ga u lonac. Dodajte puter, timijan, bademovo mleko, so i biber, pa izgnječite dok ne dobijete pire.

KORAK 4

U velikoj činiji pomešajte sve sastojke za salatu (npr. zelenu salatu, čeri paradajz, krastavac, avokado ili bilo koje povrće po izboru). Lagano promešajte.

KORAK 5

Na tanjir stavite jedan pileći file, porciju pirea od batata i salatu sa strane. Poslužite odmah.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: