Sastojci:

Broj porcija:1

KORNFLEKS PLJESKAVICA:

SENF-MED SOS:

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Isecite pileći file od 200g na dve šnicle. Posolite i začinite šnicle po želji.

KORAK 2

Umutite jaje u jednoj posudi. U drugoj posudi pripremite brašno (speltino ili ovseno). U trećoj posudi izmrvite kornfleks rukom da bude što sitniji.

KORAK 3

Uvaljajte svaku šniclu prvo u brašno, zatim u umućeno jaje, a potom u izmrvljeni kornfleks.

KORAK 4

Zagrijte tiganj sa kašikom ulja ili masti. Pecite šnicle na tiganju 5 minuta, a zatim prebacite šnicle u rernu zagrejanu na 200°C i pecite 15 minuta.

KORAK 5

Dok se peku pljeskavice, spremite salatu. Pomešajte miks zelene salate sa pola šargarepe ili drugim povrćem po izboru.

KORAK 6

Za umak, pomešajte senf, med, prstohvat soli i prstohvat mlevene paprike (možete koristiti običan i Dijnon senf). Kada je piletina gotova, poslužite je sa umakom ili ga prelijte preko šnicli.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: