Sastojci:

Broj porcija:1

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Zagrejte nelepljivi tiganj na jakoj vatri, dodajte 2-3 kapi ulja i mlevenu junetinu, mešajući dok ne porumeni. Dodajte luk i dinstajte 6-8 minuta dok ne omekša. Umešajte peršun i kari u prahu,i nastavite još 2-3 minuta uz mešanje. Dodajte seckani paradajz, vodu i paradajz sos. Začinite solju i biberom, pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i krčkajte 20 minuta, povremeno mešajući.

KORAK 2

Nakon 20 minuta, dodajte polovinu grčkog jogurta, sterilizovani grašak (ili zamrznut) i pola listova korijandera. Kuvajte još 2 minuta, dok se grašak ne zagreje, a zatim ponovo začinite po potrebi.

KORAK 3

Poslužite uz porciju pirinča, ukrašenu preostalim peršunom i drugom polovinom grčkog jogurta.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: