Sastojci:

Broj porcija:4

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Stavite mlevenu junetinu (manje masnu, ispod 10% masti ili juneći but) u posudu, začinite solju i biberom, dodajte beli luk i rukama dobro promešajte. Formirajte kuglice veličine oraha koristeći po 1 kašiku mlevenog mesa.

KORAK 2

Zagrijte 10g maslinovog ulja u velikoj šerpi ili tiganju i kuvajte ćufte, povremeno ih okrećući, 10-ak minuta dok ne porumene. Zatim skinite sa vatre i ostavite sa strane. U istom tiganju zagrijte još 5g preostalog ulja i kuvajte luk 3-4 minuta dok ne omekša.

KORAK 3

Vratite ćufte u šerpu, dodajte pasirani paradajz, začinite solju i biberom, pustite da zavri, a zatim smanjite vatru i dinstajte 10 minuta. Poslužite ukrašeno peršunom.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: