Sastojci:

Broj porcija:4

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Zagrejte rernu na 200 °C. U posudi pomešajte iseckani paradajz, pečene paprike (iscedite i sitno iseckajte), beli luk, mlevenu papriku i vinsko sirće sa 1 kašikom maslinovog ulja, a zatim ostavite sa strane.

KORAK 2

Tostirajte hleb i isecite ga na kockice. Na suvom tiganju pecite bademe na umerenoj vatri 3 minuta, uz povremeno mešanje, dok ne porumene. Prebacite ih na tanjir sa hlebom i ostavite da se ohlade, pa ih sitno iseckajte.

KORAK 3

Bakalar stavite u posudu za pečenje, prelijte preostale 2 kašike maslinovog ulja i začinite solju i biberom. Pecite 12–15 minuta dok se ne ispeče.

KORAK 4

U posudu sa mešavinom paradajza dodajte tostirani hleb, bademe i peršun, pa dobro izmešajte. Na kraju prelijte preko kuvane ribe i posolite morskom solju. Poslužite odmah.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: