Skuša je plava morska riba karakterističnog punog ukusa i sočnog mesa, poznata po visokom sadržaju zdravih masti, posebno omega-3 masnih kiselina. Spada u nutritivno najvrednije vrste ribe jer sadrži obilje korisnih mikronutrijenata, a istovremeno je pristupačna i rasprostranjena.
Nutritivno, skuša je odličan izvor kompletnih proteina, vitamina D, vitamina B12, selena i joda. Omega-3 masne kiseline iz skuše imaju snažno antiinflamatorno dejstvo, podržavaju zdravlje srca i krvnih sudova, utiču pozitivno na moždane funkcije i raspoloženje. Visok sadržaj vitamina D čini je izuzetno korisnom za zdravlje kostiju, imuniteta i hormonske ravnoteže.
Skuša se najčešće priprema pečena, grilovana ili kuvana, a može se konzumirati i u konzerviranom obliku. Preporučuje se umeren unos zbog potencijalnog sadržaja teških metala u većim vrstama, ali kao deo raznovrsne ishrane pruža brojne benefite.
U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput: