Kiseli kupus

Energetska vrednost

Proteini

Ugljeni hidrati

Od toga šećeri

Vlakna

Masti

Od toga zasićene masti

19 kcal

1 g

4.3 g

1.8 g

2.9 g

0.1 g

0 g

Unesi količinu u gramima da izračunaš za tu vrednost kalorije i makronutrijente *
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00

Koliko želiš kalorija da uneseš: *
0.00

PORCIJA: 100g

Energetska vrednost

Proteini

Ugljeni hidrati

Od toga šećeri

Vlakna

Masti

Od toga zasićene masti

19kcal

1g

4.3g

1.8g

2.9g

0.1g

0g

KOMAD: -

Energetska vrednost

Proteini

Ugljeni hidrati

Od toga šećeri

Vlakna

Masti

Od toga zasićene masti

-

-

-

-

-

-

-

Više o namirnici:

Kiseli kupus se dobija fermentacijom belog kupusa u salamuri, tokom koje mlečnokiselinske bakterije razgrađuju šećere i stvaraju mlečnu kiselinu. To mu daje karakterističan kiseli ukus i produžava trajnost. Nutritivno, kiseli kupus je vrlo niskokaloričan, ali bogat vlaknima i posebno vitaminom C, iako se deo vitamina gubi tokom dužeg skladištenja. Takođe je dobar izvor vitamina K i minerala poput gvožđa, kalijuma i mangana.

Zahvaljujući fermentaciji, kiseli kupus je i prirodan probiotik, koji doprinosi zdravlju crevne flore i varenju. Glavni nedostatak je visok sadržaj natrijuma, pa se preporučuje umerena konzumacija, naročito kod osoba koje paze na unos soli. Često se koristi kao salata ili kao osnovni sastojak tradicionalnih jela (npr. sarme, podvarak).

Proizvodi koji pripadaju ovoj namirnici:

Žao nam je, nismo pronašli nijedan proizvod sa ovom namirnicom.

Čime možete da zamenite namirnicu:

Žao nam je, trenutno nemamo da vam ponudimo s čim biste mogli da zamenite ovu namirnicu.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput: