Balans obrok suva šljiva i mekinje

Energetska vrednost

Proteini

Ugljeni hidrati

Od toga šećeri

Vlakna

Masti

Od toga zasićene masti

80 kcal

2.9 g

14.6 g

13.5 g

-

0.8 g

0.5 g

Unesi količinu u gramima da izračunaš za tu vrednost kalorije i makronutrijente *
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00

Koliko želiš kalorija da uneseš: *
0.00

PORCIJA: flašica (330g)

Energetska vrednost

Proteini

Ugljeni hidrati

Od toga šećeri

Vlakna

Masti

Od toga zasićene masti

264kcal

9.5g

48.1g

44.5g

-

2.6g

1.7g

KOMAD: -

Energetska vrednost

Proteini

Ugljeni hidrati

Od toga šećeri

Vlakna

Masti

Od toga zasićene masti

-

-

-

-

-

-

-

Sastojci:

Pasterizovano MLEKO sa 1% mlečne masti, voćna prerađevina 15% (šećer, komadići suve šljive 6%, pšenične mekinje 3%, modifikovani kukuruzni skrob, koncentrovani sok od jabuke 1,3%, koncentrovani sok od šljiva 1%, boja: karamel obični, aroma, zgušnjivač: pektin, koncentrovani sok od crne šargarepe), oligofruktoza 1,5%, probiotske kulture Lactobacillus acidophilus LA5 i Bifidobacterium bifidum BB12 (>10⁶/g), termofilna kultura Streptococcus thermophilus.

 

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Količina šećera na 100g

  • MALI SADRŽAJ: <5g
  • SREDNJI SADRŽAJ: 5-15g
  • VISOK SADRŽAJ: >15g

Ukupno masti na 100g

  • MALI SADRŽAJ: <3g
  • SREDNJI SADRŽAJ: 3-20g
  • VISOK SADRŽAJ: >20g

Zasićene masti na 100g

  • MALI SADRŽAJ: <1.5g
  • SREDNJI SADRŽAJ: 1.5-5g
  • VISOK SADRŽAJ: >5g

Dodatni podsetnik:

  • Visok sadržaj vlakana u proizovidu je kada ima više od 6g na 100g proizvoda
  • Transmasti su: hidrogenizovana biljna ulja i delimično hidrogenizovana biljna ulja, biljne masnoće, biljne masti, margarin
  • Prvi sastojak predstavlja čega ima najviše u tom proizvodu!
  • Drugi nazivi za šećer su:
    • žuti šećer, braon šećer, smeđi šećer
    • šećer iz šećerne trske
    • dekstroza
    • koncentrisani voćni sok
    • agave sirup
    • maltoza
    • ječmeni slad
    • pirinčani slad
    • fruktoza
    • dekstrini
    • maltodekstrini
    • skrob
    • melasa
    • glukozni, glukozno-fruktuzni, fruktozni, visoko-fruktuzni kukuruzni sirup, itd.