Sastojci:

Broj porcija:4

ZAČINI:

So, biber i biljni začini po vašem izboru

Priprema:

KORAK 1

Crni luk i paradajz iseći na kockice, beli luk sitno iseckati ili ispasirati. Šargarepu oljuštiti i iseći na kolutove, a šampinjone na tanke listove.

KORAK 2

U većoj šerpi zagrejati malo ulja na srednjoj vatri. Dodati crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Dodati beli luk i pržiti još nekoliko sekundi uz neprekidno mešanje.

KORAK 3

Ubaciti isečenu šargarepu i kratko propržiti. Sipati malo vode i nastaviti dinstanje dok šargarepa ne omekša. Zatim dodati šampinjone i nastaviti prženje dok ne puste vodu i postanu mekani.

KORAK 4

Dodati crveno sočivo i seckani paradajz iz konzerve, zatim sipati sok od paradajza i povrtni bujon. Smanjiti temperaturu i kuvati na laganoj vatri 20-25 minuta dok sočivo ne omekša i jelo ne postane gusto.

KORAK 5

Pred kraj kuvanja dodati tucanu ljutu papriku, so i biber po ukusu. Po želji, dodati još malo povrtnog bujona ili vode ako je potrebno razrediti jelo.

Otključaj sve ostale benefite:

U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput:

Slični recepti koje možda želite da isprobate: