Losos filet je jedna od najcenjenijih vrsta ribe u ishrani, poznat po svojoj sočnoj teksturi, intenzivnoj narandžasto-ružičastoj boji i bogatom nutritivnom profilu. Reč je o masnijoj ribi, ali upravo te masti, naročito omega-3 masne kiseline (EPA i DHA), čine ga izuzetno korisnim za zdravlje srca, mozga i krvnih sudova.
Osim zdravih masti, losos je odličan izvor kompletnih proteina, vitamina D, vitamina B12, selena i joda, koji doprinose normalnom funkcionisanju imunog i nervnog sistema. Zbog visokog sadržaja masti i proteina, losos pruža dugotrajan osećaj sitosti i koristi se u planovima ishrane usmerenim na oporavak, hormonalnu ravnotežu, antiinflamatorni efekat i mentalnu jasnoću.
Može se pripremati na roštilju, u rerni, na pari, u tiganju ili kao dodatak salatama i pastama. Važno je izbegavati prekomerno prženje kako bi se sačuvale nutritivne vrednosti omega-3 kiselina.
U sklopu premium članarine, možeš da otključaš mnoge druge pogodnosti poput: